GENÇ BİLİM İNSANLARIMIZ CUMHURBAŞKANIMIZ TARAFINDAN ÖDÜLLENDİRİLDİ

Bilimin ışığını takip eden ve akademik çalışmalarıyla gelecek vadeden genç bilim insanlarına verilen, “Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü”nün (GEBİP) bu yıl ki sahibi, Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşe Bayrakçeken Yurtcan oldu. Bayrakçeken Yurtcan’a ödülünü, 12 Aralık 2017 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törende Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan verdi.

Atatürk Üniversitesi’nin başarılı akademisyenlerinden Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Önder Metin, “Anorganik Kimya ve Nanokataliz” alanlarında yapmış olduğu uluslararası nitelikli çalışmalarından dolayı TÜBİTAK Teşvik Ödülününe layık görüldü. Önder Metin’e ödülünü, 28 Aralık 2017 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan verdi.

VII. Hadis ve Siret Araştırmaları Yarışmasına katılan Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Abdulvahap Özsoy, “Sahabe Yorumunun Mutlaklaşması-Hüzeyme’nin Şahitliği Örneği” isimli çalışmasıyla makale dalında birincilik ödülünü almaya hak kazandı. Özsoy ödülünü, 16 Aralık 2017 tarihinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.