BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ

Kongre, Sempozyum Düzenleme Projesi (KSP)

Tanım ve Kapsam: Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde veya ortaklığında düzenlenecek ulusal veya uluslararası bilimsel içerikli, bilim ve danışma kurulu gibi organları olan, sözlü veya poster sunumlarının hakem değerlendirmesiyle belirlendiği ve bildiri kitabının basıldığı (veya elektronik ortamda yayınlandığı) kongre/sempozyumlara yönelik destek projeleridir. Kongre/Sempozyum için düzenlenmiş bir web sayfasının bulunması ve başvuruda belirtilmesi zorunludur. Sempozyum projeleri fakültelerde her bölüm için, sağlık bilimlerinde her bir anabilim dalı için ve diğer eğitim birimlerinde ise birim için yılda bir kez desteklenebilir.

Başvuru Ön Şartı:  Kongre, Sempozyum Düzenleme Projeleri kapsamında başvuru yapılabilmesi için, TÜBİTAK Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği Programı kapsamında başvuru yapılmış ve başvurunun sonuçlanmış olması şarttır. Başvuru aşamasında TÜBİTAK’ın ilgili desteği için başvuru yapıldığını ve sonucunu gösteren belgenin de sisteme yüklenmesi zorunludur. Ancak, TÜBİTAK’ın ilgili programına şartları sağlayamadığı için başvuru hakkı bulunmayan kongreler/sempozyumlar için başvuru ön şartı aranmaz. Bu durumda araştırmacılar, TÜBİTAK’ın ilgili desteği için başvuru yapıldığını ve sonucunu gösteren belgenin yerine düzenlenecek etkinliğin TÜBİTAK’ın ilgili programına başvuru şartlarını sağlamadığını izah eden bir açıklama yazısını sisteme yüklemelidir.

Proje Bütçe:  Kongre, Sempozyum Düzenleme Projeleri için sağlanan destek, bilimsel etkinliğin tanıtım afişlerinin ve bildiri kitabının basılması, sarf malzemeleri ve hizmet alımı kapsamında gerçekleştirilecek muhtelif harcama kalemlerini kapsar. Kongre, Sempozyum Düzenleme Projeleri demirbaş alımlarına ve katılımcıların seyahat ve konaklama gibi giderlerinin karşılanmasına kapalıdır. Ancak, üniversitemiz mensubu olan ve düzenleme ekibinde yer alan akademik personelin bilimsel etkinlik öncesi hazırlıklar vb. zorunlu nedenlerle gerçekleştirecekleri seyahat giderleri karşılanabilmektedir.

Yürütme ve Sonuçlandırma Süreci: BAP Komisyonu tarafından belirlenen formata uygun olarak hazırlanan sonuç raporu Proje Süreçleri Yönetim Sistemi aracılığı ile BAP Koordinasyon Birimi’ne sunulur. Proje kapsamında basılan bildiri kitabında “Bu kongre/sempozyum Atatürk Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimince Desteklenmiştir (“This symposium was supported by Research Fund of the Ataturk University”) şeklinde veya benzer anlama gelecek bir ibarenin bulunması ve bildiri kitabının bir nüshasının BAP Birimine teslim edilmesi zorunludur.

BAP Koordinasyon Birimi tarafından hazırlanan “Araştırmacı Bilgi Formu” ulusal etkinlikler için Türkçe, uluslararası etkinlikler için ise İngilizce olarak tüm katılımcılar için doldurulmalı ve Formların asılları BAP Koordinasyon Birimine teslim edilmelidir.